<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ser ut som flere tar gevinst i tek-sektoren

Betyr Tesla-nedgangen de to siste dagene at flere tar gevinst i tek-sektoren?

    Publisert 3. sep. 2020 kl. 10.03
    Oppdatert 3. sep. 2020 klokken 12.21
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 311 ord
    FESTEN OVER? Er festen for teknologi-aksjene over, eller vil den fortsette på Wall Street? Foto: NTB Scanpix

    – Det vi ser nå minner litt om at flere tar gevinst i den store tek-sektoren, og at folk er ute etter å balansere porteføljen når vi går inn i den siste delen av året. Folk prøver å gå litt tilbake til normalen etter toppene som er i markedet akkurat nå, sier Ann Berry, partner i Cornell Capital til Bloomberg.

    Ifølge Bloomberg kan nedturen til Apple, Zoom og Tesla onsdag være et tegn på at folk får mer og mer tro på at en vaksine nærmer seg. 

    Tesla og Apple har vært vinnere under coronakrisen, men gikk ned i går tross at det var bred opppgang på Wall Street. Tesla gikk også ned tirsdag.

    Av førhandelen torsdag stuper Tesla-aksjen ned nye 6,4 prosent til 418,61 dollar (etter aksjesplitten).

    Elbil-giganten opplyste onsdag at en av de største aksjonærene i selskapet, Baillie Gilford & Co, reduserte eierandelen sin til 4,26 prosent. Firmaet var i slutten av juni selskapets nest største aksjonær, men har nå falt ned til fjerdeplass.

    S&P 500 stengte i går opp 1,53 prosent til 3 580,62 poeng, mens Nasdaq Composite la på seg 0,98 prosent til 12 056,44 poeng. Dow Jones steg 1,64 prosent til 29.115,64 poeng.

    – Markedet stoler fortsatt blindt på at sentralbankens likviditet vil gi en relativt jevn vei ut av coronakrisen for den globale økonomien, sier Stephen Miller, strateg i GSFM, ifølge Bloomberg.

    Ingvild Borgen Gjerde, valutaanalytiker i DNB Markets, peker på at det i går kom skuffende arbeidstall fra USA, og har en annen forklaring på gårsdagens oppgang.

    «Nyheter om faktisk den faktiske økonomiske utviklingen er nok mindre viktig for markedet om dagen, og det som heller kan forklare den solide børsoppgangen i går er det samme som kan forklare hele børsoppgangen siden i mars, nemlig forventninger om mer støtte fra sentralbankene», skriver Borgen Gjerde.