<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi har allerede produsert hundretusenvis av doser

Pfizer tror på Covid 19-vaksine før jul. Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjefen.

    Publisert 14. sep. 2020 kl. 14.18
    Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 14.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 112 ord
    ÅRETS JULEGAVE? Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjef Albert Bourla. Foto: NTB Scanpix

    Coronavirusvaksinen kan ifølge sjefen for legemiddelprodusenten Pfizer Inc. distribueres i USA innen utgangen av året, skriver MarketWatch.

    Administrerende direktør i selskapet, Albert Bourla, sa søndag at farmasigiganten burde vite om den eksperimentelle COVID-19-vaksinen fungerer innen utgangen av oktober – og dersom den blir godkjent, kan den distribueres i USA innen utgangen av året.

    I et intervju med CBS News «Face the Nation» sa konsernsjefen at det er en «god sjanse» for å få nøkkeldata fra forsøk på sent stadium til «Food and Drug Administration» innen utgangen av oktober, og at selskapet allerede produserer vaksinen, i tilfelle.

    «Vi har allerede startet produksjonen, og har allerede produsert hundretusenvis av doser, i tilfelle god studieavlesning (..)», uttalte Bourla.

    Pfizer tror på Covid 19-vaksine før jul