<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europeiske flyselskaper kutter prisene

Utviklingen i flytrafikken er verre enn fryktet, mener Eurocontrol. Halvparten av trafikken fra i fjor er borte, og nå kutter flere selskap prisene kraftig.

Publisert 27. sep. 2020 kl. 08.32
Oppdatert 27. sep. 2020 klokken 08.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Foto: Dreamstime

Ifølge ForwardKeys, et selskap som analyserer reiselivsmarkedet, er prisen på enkelte flyruter i Europa nå kuttet med en tredel i forhold til hvor mye det kostet i fjor.

Prisen på reiser fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland til Sør-Europa var i august 15 prosent lavere enn i samme måned i 2019.

De mener dette gjøres i et forsøk på å lokke passasjerene tilbake, men tallene viser at det foreløpig ikke lykkes.

Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa, opplyser at det er 54 prosent færre flyreiser enn i fjor høst. Situasjonen er verre enn det de fryktet da pandemien slo til i vår.

Da mente Eurocontrol at flytrafikken ville være 30 prosent lavere i oktober enn i samme måned i fjor. Nå spår de at tallet derimot vil være 57 prosent lavere.

– Vi må lokke passasjerene tilbake på en måte, og pris er en faktor, sier Reginald Otten, daglig leder i det franske lavprisselskapet EasyJet.

(©NTB)