<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

All handel innstilt på Tokyo-børsen: – Verste feil noensinne

All handel på Tokyo-børsen har vært innstilt hele dagen på grunn av tekniske problemer.

Publisert 1. okt. 2020
Oppdatert 1. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
TOKYO-BØRSEN: Opplever tekniske problemer. Foto: Bloomberg

– Kjøp og salg på Tokyo-børsen ble stengt klokken 8.35 som følge av tekniske problemer knyttet til levering av markedsinformasjon, opplyste Japan Exchange Group torsdag.

Ytterligere detaljer ble ikke gitt, men feilen regnes som den alvorligste på 13 år (se også videoinnslag i bunnen av artikkelen).

Bloomberg beskriver feilen som den verste Tokyo-børsen noensinne har opplevd. Ifølge nyhetsbyrået har tidligere feil bare påvirket deler av handelsdagen.

Børsen skulle ha åpnet klokken 9. Feilen gjorde at handelen ble innstilt for resten av dagen. Feilen berørte også handel på andre børser i Japan, blant annet i Nagoya og Sapporo.

Børsene ellers i Asia – Hongkong, Shanghai, Seoul og Taipei – holdt stengt torsdag som følge av offentlige høytidsdager der.

Oppgang ellers

Børsene i Australia og India stiger torsdag etter oppgang på Wall Street i går. Både S&P/ASX-indeksen i Australia og Mumbai Sensex-indeksen i India stiger 1,4 prosent torsdag.

Utover det er det lite aktivitet på de asiatiske børsene torsdag grunnet offentlige fridager i Kina og Sør-Korea, mens Nikkei-børsen i Japan er stengt grunnet tekniske problemer.

Nikkei 225 (Japan)  Stengt grunnet tekniske problemer

Kospi Index (Sør-Korea) – Stengt

Shanghai Composite (Kina) – Stengt

Hang Seng (Hongkong) – Stengt

Mumbai Sensex (India) – 38 617,50 poeng. 1,43 prosent opp

S&P/ASX 200 (Australia) – 5 895,70 poeng, 1,38 prosent opp