<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid oljeprisfall - nærmer seg 30-tallet

Økt produksjon og oppblomstring av smitte sender oljeprisen nedover. 

    Publisert 1. okt. 2020 kl. 19.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    OLJEPRISEN: Smittetilfeller og økt produksjon sender oljeprisen solid i rødt.  Foto: Dreamstime

    Det ligger an til å bli en traust start på måneden for oljeprisen, som i skrivende stund ligger solid i rødt. Utviklingen finner sted etter press på både etterspørsel og tilbud som følge av henholdsvis stadig økning i smittetilfeller og økt produksjon av OPEC forrige måned. Det skriver Reuters. 

    Brent-oljen omsettes torsdag kveld for 40,80 dollar fatet, ned 3,55 prosent. WTI-oljen er ned 4,25 prosent, til 38,51 dollar pr. fat. 

    Nyhetsbyrået peker på at en rekke land ser en kraftig økning i smittetilfeller, og tiltakene ventes å fortsette å komme på løpende bånd. I Moskva har ordføreren beordret arbeidsgivere å sende hjem minst 30 prosent av de ansatte, mens Madrid ventes å stenge ned innen de kommende dagene. I USA, der coronakrisen ble et tema på den kaotiske presidentdebatten denne uken, har mer enn 7,2 millioner mennesker blitt smittet. 

    «Smitteratene går opp, det globale antallet smittetilfeller har passert 1 million og verden er på vei til å bli et dystert sted nok en gang», sa oljeanalytiker Tamas Varga til Reuters. 

    Oljeproduksjon fra OPEC-landene økte med 160.000 fat pr. dag fra august til september, og har følgelig tynget oljeprisen.

    Økningen stammer hovedsakelig fra Libya og Iran, som er unntatt fra OPEC-avtalen som skal begrense tilbudssiden, i den hensikt å holde oljeprisen stabil.