<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Airbus-direktør: – Fremtiden for luftfarten ser verre ut enn vi forventet

Usikkerheten rundt coronaviruset og globale reiserestriksjoner kommer til å stikke enda flere kjepper i hjulene for industrien fremover, ifølge flytoppen.

Publisert 4. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
Michael Schoellhorn, operasjonsdirektør i Airbus. Foto: Bloomberg

Flybransjen blør fortsatt på grunn av de strenge globale reiserestriksjonene og den enorme usikkerheten rundt utviklingen i pandemien. Situasjonen har også rammet flyprodusentene og spesielt de to gigantene Boeing og Airbus. 

Så langt i år er Boeing-aksjen ned 48,41 prosent til 168,07 dollar, mens Airbus-aksjen er ned 51,11 prosent til 64,60 euro. 

Operasjonsdirektøren i Airbus, Michael Schoellhorn, tror situasjonen fremover også kommer til å bli svært krevende og at den ser verre ut enn mange tror, ifølge Reuters, som referer til et intervju med den tyske avisen Handelsblatt. 

I intervjuet med Handelsblatt sier Schoellhorn at høst-situasjonen er verre enn selskapet hadde forventet i sommer, og la til at det må kuttes minst 15.000 jobber. 

Flere fagforeninger har vært bekymret for at Airbus kommer til å stenge ned hele fabrikker, men Airbus-toppen mener det ikke kommer til å skje i Tyskland. 

«Jeg ser ikke at noen tyske fabrikker er i risikosonen for øyeblikket», uttaler Schoellhorn.

Konsernsjefen i Airbus, Guillaume Faury, uttalte forrige måned at selskapet gjør sitt beste for å kutte kostnader uten å sparke ansatte, men at det ikke kan garantere at det skjer fremover.