<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Link Mobility gjør comeback på børs i dag

Link Mobility noteres igjen på Oslo Børs i dag.

Publisert 21. okt. 2020 kl. 08.53
Oppdatert 21. okt. 2020 klokken 12.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
Jens Ryseth og Link Mobility gjør comeback på børsen

LINK Mobility   har første handelsdag på Oslo Børs i dag onsdag. Selskapet driver med kommunikasjonsløsninger og digitale samtaler. 

Nettoprovenyet fra emisjonen på 2,5 milliarder kroner vil bli brukt til å nedbetale kortsiktig gjeld, styrke konsernets balanse og finansiere fremtidige oppkjøp, i tillegg til investeringer FoU og produktutvikling i tråd med selskapets strategi.

Emisjonen ble betydelig overtegnet og selskapet kunne utstedt aksjer for hele 7 milliarder kroner, ifølge børsmeldingen. Det er største interesse i Norden hittil i år og vi må helt tilbake til 2017 for å finne større overtegning, ifølge investeringsbanken Jefferies, som fungerte som medtilrettelegger i emisjonen.

Aksjen stiger 13,6 prosent i børscomebacket og verdsettes nå til over 14 milliarder kroner.

Ambisiøst mål

Syv investorer har forpliktet seg til å tegne aksjer for 2,3 milliarder kroner, med enkelte forbehold og til en kurs på inntil 47 kroner pr. aksje, noe som gir en markedsverdi på 10 milliarder kroner før emisjonen.

– Å bli et børsnotert selskap markerer en viktig milepæl på veien mot vårt ambisiøse mål om å bli en global leder i CPaaS-bransjen, sier Link Mobility-sjef Guillaume Van Gaver i en kommentar.

Nå mener Jens Rugseth, styreleder i Link Mobility, at selskapet kan ha tapt på de to-tre årene utenfor børs (se videointervjuet i toppen).

– I vår bransje er vi avhengige av å vokse gjennom oppkjøp, og da er det bra å ha en plattform å vokse på. Etter 2,5 år utenfor børs ser vi at vi undervurderte hvor viktig børsen var for oss, sier Rugseth.

– Vi har kjøpt fire selskaper de seneste to årene, men det går mye tregere enn når man er på børs samtidig. Vi undervurderte hvor nyttig det er med en prising av eget selskap. På børs blir vi også oppsøkt av flere, legger han til.