<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS følger historisk børsnotering: Investerer 1,8 milliarder i fintech-selskaper

Finanseteknologi er i vinden om dagen, og det utnytter UBS.

    Publisert 27. okt. 2020 kl. 13.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    INVESTERER: USB investerer tungt i fintech-sektoren. Her ved adm. direktør Sergio Ermotti. Foto: Reuters

    I kjølvannet av historiens største børsnotering av fintech-selskapet Ant Group i Kina, følger nå UBS i Jack Mas fotspor.

    Den sveitsiske investeringsbanken planlegger å legge 200 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, i porteføljen som skal bestå av fintech-selskaper. Investeringen er en del av en digital satsing der banken ønsker å digitalisere sine tjenester og finne nye måter å samhandle med kundene på.

    Porteføljen «UBS Next» skal bestå av fintech start-ups og andre relevante teknologiselskaper, ifølge selskapets presentasjon i Zurich tirsdag.

    Som en del av satsingen vil UBS innlede et samarbeid med Anthemis, et venturekapital-selskap som skal bistå med å sikre avtaler.

    Banken skal investere mellom 5 og 20 millioner dollar, 45-185 millioner kroner, for å hjelpe utvikling i fintech-sektoren – det være seg innen kryptovaluta, kunstig intelligens eller å investere i konkrete fintech-selskaper. 

    UBS er imidlertid ikke først ute med investeringstaktikken. Morgan Stanley gjorde nylig et 13 milliarder dollar, 119 milliarder kroner, stort oppkjøp av handelsprogrammet E*Trade Financial. Oppkjøpet ble gjort delvis for å gjøre Wall Street-banken digital, og delvis for å nå under som handler aksjer.