<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stopper kinesisk vaksineforsøk etter «alvorlig, skadelig hendelse»

Brasil stopper forsøkene av den kinesiske vaksinekandidaten Sinovac etter det som omtales som en alvorlig hendelse. Produsenten mener vaksinen er trygg.

Publisert 10. nov. 2020 kl. 10.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
BRASILS PRESIDENT: Jair Bolsonaro, grep inn og stoppet innkjøp av 46 millioner doser av Sinovac-vaksinen. Foto: Bloomberg

Nyheten kommer dagen etter at Pfizer og Biontech meldte at en vaksine de har utviklet, var 90 prosent effektiv for å stoppe coronaviruset. Vaksinen er i tredje testfase.

Sinovac er inne i samme testfase. Den kinesiske vaksinen, som allerede er gitt til de ansatte i selskapet, stoppes med umiddelbar virkning i Brasil, etter en hendelse helsemyndigheter i landet omtaler som alvorlig og skadelig.

Det er ikke klart hva slags hendelse det er snakk om, eller om den er direkte forårsaket av vaksinen, som er omstridt i Brasil. Helseministeren i Brasil har tidligere varslet at landet vil kjøpe inn 46 millioner doser av Sinovac-vaksinen, noe president Jair Bolsonaro grep inn og stoppet.

– Det brasilianske folk skal ikke være noens forsøkskanin, sa han.

Den kinesiske produsenten, Sinovac Biotech, sier i en uttalelse at de er sikre på at vaksinen er trygg, og at hendelsen i Brasil ikke hadde noe med vaksinen å gjøre.

(©NTB)