<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsoft: Russiske og nordkoreanske hackere angriper vaksineselskaper

Microsoft hevder de har oppdaget forsøk på å stjele verdifulle data fra ledende legemiddelselskaper og vaksineforskere, og at russiske hackere står bak.

    Publisert 13. nov. 2020 kl. 15.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    Microsoft hevder vaksineutviklere er blitt angrepet. Foto: Dreamstime

    Dataangrepene stammer fra russiske og nordkoreanske hackere med statlig støtte, ifølge teknologiganten.

    I et blogginnlegg fredag skriver selskapet at de fleste angrepene var mislykkede, uten å utdype hvor mange som lyktes, eller hvor alvorlige disse sikkerhetsbruddene var.

    Kinesiske hackere har også forsøkt å angripe vaksineselskaper, noe amerikanske myndigheter gikk ut med i juli.

    De fleste målene for angrepene var direkte involvert i utvikling av vaksiner og behandlinger for covid-19. Microsoft navnga dem ikke, men sier de fleste målene hadde vaksinekandidater i ulike faser av klinisk utprøving. Målene skal ha ligget i land som Canada, Frankrike, India, Sør-Korea og USA.

    En av de statlig støttede hackergruppene skal være Fancy Bear, en gruppe russiske militæragenter som allerede er blitt navngitt i slike inntrengingsforsøk av Storbritannias nasjonale cybersikkerhetssenter.

    Den nordkoreanske gruppa Lazarus og en gruppe Microsoft kaller Cerium skal også være involvert.

    Innbruddsforsøkene gikk som oftest ut på at man prøvde å stjele innloggingsinformasjonen til personer som jobbet i de rammede organisasjonene. Lazarus Group utga seg for å være et rekrutteringsselskap, mens Cerium lagde eposter som ga inntrykk av å stamme fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

    (©NTB)