<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Toppsjefen i norsk shippingsatsing går på dagen

    Publisert 18. nov. 2020 kl. 21.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    RETT PÅ KONTRAKT: Avenir LNG tok i oktober levering av «Avenir Advantage» fra Keppel Offshore & Marines Nantong-verft. Skipet gikk rett inn på en treårig kontrakt med Petronas i Malaysia. Foto: Avenir LNG

    Milorad Doljanin har besluttet å forlate sjefsstolen i Avenir LNG med umiddelbar effekt, ifølge en melding onsdag.

    Kommersiell sjef Peter Mackey går inn i rollen som konsernsjef på midlertidig basis.

    – Til tross for utfordringene globalt i 2020, har vi gjort enorme fremskritt i å levere på vår visjon for Avenir LNG, sier Mackey, og viser til rederiets nylige levering av sitt første skip.

    – 2021 vil bli et transformerende år for Avenir ettersom vi setter vår landbaserte LNG-termial i drift på Sardinia, og ønsker velkommen ytterligere 5 småskala LNG-skip til flåten vår, sier han.

    – Jeg ser frem til å se selskapet fortsette å levere på visjonen vår, sier styreleder Niels G. Stolt-Nielsen, og benytter samtidig anledningen til å takke Doljanin for jobben han har gjort.

    Det var Stolt-Nielsen, Golar LNG og Höegh LNG som høsten 2018 gikk sammen om Avenir LNG, som skal operere i markedet for småskala LNG-frakt.

    Rederiet er noert på OTC-listen hvor det, basert på siste omsetning fra september, prises til 605 millioner kroner etter å tidligere ha blitt verdsatt til mer enn 1,6 milliarder.