<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamilton coronasyk: Koster Mercedes opp mot 60 millioner for ett løp

Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton har testet positivt for corona og mister løpet i Bahrain. Det koster Mercedes opp mot 60 millioner kroner.

    Publisert 1. des. 2020 kl. 10.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord
    CORONASYK: Lewis Hamilton har testet positivt for corona. Foto: AFP

    Den allerede kronede Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton har testet positivt for coronaviruset. Briten vil dermed gå glipp av helgens løp i Bahrain. 

    – I samsvar med covid-19-protokollene og retningslinjene fra offentlige helsemyndigheter i Bahrain er han nå i isolasjon, skriver det internasjonale bilsportforbundet FIA i en uttalelse.

    Den positive testen vil derimot ikke få noen ytterligere konsekvenser for helgens løp.

    Mercedes, som er laget Hamilton kjører for, kan tape opp mot 60 millioner kroner som følge av at de ikke får delta i løpet.

    Ferrari har for eksempel en sponsoravtale med tobakksgiganten Phillip Morris som estimeres å være verdt 150 millioner dollar i året. Deler man det opp på 22 Grand Prix betyr det at Ferrari mister nesten 7 millioner dollar på bare ett løp. Og det er bare fra én sponsor. 

    Hamilton vant søndag det første av to løp i Bahrain. Et løp som ble preget av Romain Grosjean stygge krasj allerede i første runde. Briten sikret nylig sin sjuende VM-tittel, og tangerte dermed legenden Michael Schumacher.