<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USAs sentralbank holder renten uendret

Federal Reserve holder som ventet styringsrenten uendret.

    Publisert 16. des. 2020 kl. 20.18
    Oppdatert 16. des. 2020 klokken 20.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    STYRINGSRENTE: Fed holder renten uendret. Foto: Susan Walsh

    USAs sentralbank, Federal Reserve (Fed), presenterte onsdag rentebeslutning og utsikter for økonomien. Renten holdes som ventet uendret i intervallet 0–0,25 prosent.

    Det var på forhånd ventet en uendret styringsrente.

    Fed meldte også at banken vil fortsette kjøpene av verdipapirer til økonomien er tilbake for fullt. Fed vil fortsette å kjøpe obligasjoner for minst 120 milliarder dollar hver måned fremover inntil det har blitt gjort betydelige fremskritt i retning av sentralbankens mål for maksimal sysselsetting og prisstabilitet.

    «Covid-19-pandemien forårsaker enorme menneskelige og økonomiske kostnader over hele USA og i hele verden», skriver sentralbanken i en pressemelding.

    «Veien videre vil avhenge betydelig av forløpet til viruset. Den pågående folkehelsekrisen vil fortsette å avveie økonomisk aktivitet, sysselsetting og inflasjon på kort sikt, og utgjør en betydelig risiko for de økonomiske utsiktene på mellomlang sikt».