<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen stiger markant: – euforien har ikke stoppet

Et fat Brent-olje koster fredag kveld mer enn 52 dollar, for første gang siden mars.

    Publisert 18. des. 2020 kl. 20.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    OPP: Oljeprisen stiger fredag. Foto: Bloomberg

    Fredag kveld stiger Brent-oljen 1,59 prosent til 52,30 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er opp 1,57 dollar til 49,13 dollar pr. fat. 

    Ifølge tall fra Johns Hopkins University har mer enn 75,2 millioner mennesker blitt smittet av coronavirsuset, og mer enn 1,6 millioner har mistet livet.

    Oljeprisens utvikling kommer i kjølvannet av vaksineutviklingen. Pfizer har søkt om godkjenning i Japan for vaksinen, som brukes i Storbritannia og USA. Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har også gitt nødgodkjenning til vaksinen som er utviklet av Moderna. 

    – Oljeprisen er veldig sunn under omstendighetene, sier Bjørnar Tonhaugen i Rystad Energy, ifølge Reuters. 

    – Markedseuforien har ikke stoppet.

    I USA er fokuset diskusjonene rundt en potensiell redningspakke, men nye utfordringer dukket opp da noen senatrepublikanere insisterte på at utløpte utlånsprogrammer fra Federal Reserve ikke kan gjenopplives. Det skriver Reuters. 

    – Vi ser ytterligere utvidelse av risikoappetitt som sannsynligvis vil være drevet av en mulig amerikansk stimulansavtale og en fortsatt strøm av gunstige nyheter angående coronavirusvaksiner, sa Jim Riterbusch, president for Ritterbusch and Associates i Galena, Illinois.