<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jeff Bezos er ikke lenger verdens rikeste

Ifølge CNBC har Elon Musk tatt over tronen som verdens rikeste.

Publisert 7. jan. 2021 kl. 17.02
Oppdatert 7. jan. 2021 klokken 17.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
RIK MANN: Elon Musk har tatt over tronen som verdens rikeste.  Foto: BRITTA PEDERSEN

Amazon-gründeren Jeff Bezos har tronet på toppen som verdens rikeste siden 2017, men må ifølge CNBC nå ta til takke med en andreplass. Elon Musk har ifølge nyhetsbyråets beregninger tatt over førsteplassen med en formue på svimlende 185 milliarder dollar, tilsvarende 1.560 milliarder kroner. 

Torsdagens oppgang i Tesla-aksjen, som i skrivende stund er på rundt fem prosent, var støtet som skulle til for å passere Bezos. Han skal ifølge CNBC ha en nettoformue på 184 milliarder dollar. 

Økningen i Musks formue det siste året markert den raskeste stigningen på riking-listen noen gang. I starten av 2020 var formuen estimert til å være på rundt 27 milliarder dollar, som knapt sikret en plass blant de 50 rikeste. Etter det har Tesla-aksjen kun pekt en vei: oppover. Det siste året er kursen opp elleville 780,55 prosent til rundt 795 dollar. 

I juli passerte Elon Musk den kjente investoren Warren Buffett, og ble med det den syvende rikeste personen i verden, og i november ble han den nest rikeste etter å ha passert Bill Gates. 

Verdens rikeste kalkuleres på ulike måter og ifølge Bloomberg Billionaires Index ligger fortsatt Bezos på topp. Indeksen oppdateres ved børsslutt i USA.