<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs er bull på to europeiske indekser

Goldman Sachs tror på oppgang for tyske DAX og britiske FTSE 100 i 2021.

    Publisert 12. jan. 2021 kl. 19.42
    Oppdatert 12. jan. 2021 klokken 19.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord
    POSITIVE UTSIKTER: Goldman Sachs tror på oppgang for tyske DAX og britiske FTSE 100. Foto: Brendan McDermid

    Goldman Sachs-økonomer spår nå en BNP-nedgang på 0,1 prosent i hele euroområdet i første kvartal av 2021, og en større nedgang på 1,5 prosent i Storbritannia, ifølge CNBC. Meglerhuset begrunner nedgangen med smitteøkningen i Storbritannia, samt de nye endringene i internasjonale handele som følge av Brexit. 

    Globalt forventer meglerhuset BNP-vekst på rundt 6,5 prosent i samme periode, som er høyere enn konsensus. 

    Til tross for de negative økonomiske utsiktene for Storbritannia, tror aksjestrateg Sharon Bell at selskaper i FTSE 100-indeksen, med sin betydelige internasjonale eksponering, vil dra nytte av den globale veksten. I tillegg mener Bell at FTSE 100-indeksen på London-børsen har blitt en «verdiorientert aksje», etter å ha underprestert i flere år.

    – FTSE 100 er relativt billig i forhold til for eksempel S&P 500, og til og med i forhold til de europeiske markedene, sier Bell til CNBC.

    Tror på tyske aksjer

    Goldman anbefaler også Tysklands DAX-indeks, av tilsvarende grunner. 

    – DAX er også ganske billig i forhold til resten av Europa. Ikke så billig som FTSE 100 i Storbritannia er, men DAX har også en beskjeden rabatt i forhold til resten av Europa, sier Bell. 

    – Det er en funksjon av disse to tingene: vi tenker på dem som værende verdiindekser, og vi tenker også på dem som veldig rettet mot global økonomisk vekst.