<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla tilbakekaller 158.000 biler

Det amerikanske veivesenet ber elbilprodusenten Tesla tilbakekalle om lag 158.000 biler på grunn av en feil med berøringsskjermene.

Publisert 14. jan. 2021 kl. 07.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
SURT: Elon Musk må kalle tilbake store mengder biler med defekt skjerm. Foto: AFP

Tesla har gått som et lokomotiv på børs det siste året, men har stagnert noe de siste tre dagene. Nå møter også elbilprodusenten utfordringer ute i felten.

Berøringsskjermene på flere tusen Tesla Model S og X produsert frem til 2018 kan gå i svart og det anses som en sikkerhetsrisiko fordi ryggekameraet ikke lenger er tilgjengelig, skriver National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i et brev til Tesla.

Det har kommet i alt 12.000 klager i USA som dreier seg om skjermene, ifølge brevet. Problemet er forsøkt løst med en oppdatering, men NHTSA sier det ikke er tilstrekkelig fordi problemet er at tilgangen til ryggekameraet, som er lovpålagt, kuttes, skriver The Verge.

I juni startet etaten en undersøkelse etter klager om at den store skjermen i midtkonsollen på Teslas biler kunne gå i svart. Problemet skyldes et minnekort som er benyttet i skjermene på S og X produsert fram til 2018.

Etaten ønsker ikke å kommentere brevet, som regnes som et steg i retning en offentlig høring og rettslig skritt. Eksperter sier brevet betyr at Tesla har motsatt seg en tilbakekalling det amerikanske veivesenet mener er nødvendig. 

Tesla-aksjen har klatret over 20 prosent siden nyttår.