<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yess! Hotel slått konkurs

Etter utfordringer med coronaviruset er det slutt for lavprishotellet Yess! i Kristiansand. Sjefen tok avgjørelsen selv.

Publisert 14. jan. 2021 kl. 15.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
OVER OG UT: Herlof Herlofsen, 50,1-prosents eier, har begjært Kristiansand-hotellet Yess! Hotel konkurs. Foto: Iván Kverme

Yess! Hotel i Kristiansand er konkurs, melder Fædrelandsvennen.

Ifølge avisen er det styreleder, daglig leder og 50,1-prosents eier Herlof Herlofsen som selv har kastet inn håndkleet og begjært hotellet konkurs, og Kristiansand tingrett har tatt oppbudsbegjæringen til følge.

Hotellet ble etablert som et lavprishotell med sentral beliggenhet tilbake i 2009. Det ligger i Tordenskjolds gate.

Stengt og permitteringer

Rett før jul ble navnet på hotellets selskap endret fra Yess! Hotel Kristiansand til YK Drift.

Ifølge avisen fremgikk det av selskapets årsberetning for 2019 at hotellet har hatt utfordringer i 2020 som følge av coronaviruset.

«Det har påvirket driften negativt, og selskapets virksomhet har i perioder vært redusert/stengt ned, med permitteringer av flere ansatte. Man har mottatt driftsstøtte fra staten, men dette har ikke vært tilstrekkelig til å dekke alle utgiftene til enhver tid,» heter det i en av notene.

Hotellets omsetning i 2019 var 14,6 millioner kroner, og driften med gikk med et underskudd på rundt en halv million. Egenkapitalen var på 0,3 millioner og gjelden på 3,9 millioner. Året før var omsetningen 15,4 millioner og driftsresultatet positivt på 1,6 millioner.