<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FHI og Helsedirektoratet uenige om skjenkestoppen bør videreføres

Folkehelseinstituttet anbefaler regjeringen om å oppheve det nasjonale skjenkeforbudet. Helsedirektoratet mener at forbudet bør videreføres i 14 dager til.

    Publisert 18. jan. 2021 kl. 10.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    UENIGE: FHI og Helsedirektoratet uenige om skjenkestoppen bør videreføres. Foto: Ingunn Strand

    «FHI anbefaler å reversere forbudet mot skjenking av alkohol som ble innført 4. januar. FHI anbefaler å innføre samme tiltak som var gjeldende nasjonalt før skjenkestoppen ble innført. Dette vil innebære skjenkestopp klokka 24 og krav om at serveringsstedene ikke kan slippe inn nye personer etter klokka 22», heter det i de nye anbefalingene fra FHI og Helsedirektoratet.

    Anbefalingen danner grunnlaget for regjeringens beslutninger om de nasjonale koronatiltakene, som statsminister Erna Solberg (H) skal redegjøre om i Stortinget mandag klokka 12.

    Regjeringen innførte en nasjonal skjenkestopp ved midnatt fra 7. november i fjor. Denne varte fram til 4. januar, da all skjenking ble forbudt.

    FHI understreker likevel at de mener at skjenkingen fortsatt må vurderes lokalt basert på den lokale smittesituasjonen.

    Helsedirektoratet mener på sin side at skjenkeforbudet bør videreføres.

    «Helsedirektoratet mener smittesituasjonen fremdeles er uoversiktlig, og vi er bekymret for at åpning for skjenking på serveringssteder skal bidra til å øke mobiliteten og kontakten i befolkningen, og på den måten bidra til smittespredning. Vi mener derfor det er ønskelig å opprettholde forbudet om skjenking av alkohol i ytterligere 14 dager», heter det i anbefalingen.