<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Forventningen er at det puttes på penger for å stimulere vekst og etterspørsel

Oljeprisen stiger onsdag morgen. Investorene retter øynene mot de ukentlige lagertallene fra API.

    Publisert 20. jan. 2021 kl. 06.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    OPP: Oljeprisen stiger onsdag morgen.  Foto: Bloomberg

    Oljeprisen stiger onsdag morgen og brent-oljen er opp 0,46 prosent til 56,20 dollar fatet. WTI-oljen stiger 0,57 prosent til 53,29 dollar fatet. 

    Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 55,82 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. 

    Den positive utviklingen kommer i forkant av innsettelsen av USAs nye president, Joe Biden, klokken 18.00 norsk tid. Finansminister-nominerte Janet Yellen oppfordret tirsdag Kongressen i USA til å «handle stort» når det kommer til stimulanse av den amerikanske økonomien.

    «Forventningen er at det puttes på penger som støtter bedre vekst og etterspørsel i USA», uttaler sjefen for råvarer i Australias sentralbank, Lachlan, Shaw, til Reuters. 

    Det internasjonale energibyrået (IEA) ser nå en global oljeetterspørsel på 96,64 millioner fat pr. dag i 2021, som er nedjustert med 280.000 fat pr. dag pr. dag fra forrige månedsrapport, ifølge den ferskeste rapporten som ble publisert tirsdag. 

    Investorenes øyne er nå rettet mot lagertall fra American Petroleum Institute (API) senere onsdag og en oppdatering fra Energy Information Administration på fredag. 

    Reuters har foretatt en undersøkelse blant seks oljeanalytikere som i gjennomsnitt tror at oljelagrene har falt med 300.000 fat i uken frem til og med 15. januar. Bensinlagrene ventes å stige med tre millioner fat.