<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette er grunnen til at folk hater elbiler

I den nyeste episoden av Finansavisens Mil etter Mil - en podcast om bil, er det bensindrikkende morobiler som er tema.

    Publisert 20. jan. 2021 kl. 15.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 393 ord
    TEMA: I den nyeste episoden av Finansavisens Mil etter Mil - en podcast om bil, er det bensindrikkende morobiler som er tema. Foto: Håkon Sæbø/ Sindre Nikolai Aker

    Mange sjåfører ønsker å ha det litt ekstra moro bak rattet og da finnes det lite som er morsommere enn en motorsterk bensinbil istedenfor en el-, hybrid- eller dieselbil. De fleste er uansett bundet av et budsjett, så hva kan man kjøpe når lommeboka legger føringer og må man til Tyskland for å finne det virkelig fristende utvalget?

    I denne ukens episode har gutta i studio fått et innspill på Facebook-siden til Finansavisen Motor om å finne biler med følgende krav: bensin, manuell girkasse, bakhjulstrekk, sedan eller stasjonsvogn, over 200 hestekrefter og at den er nyere enn fra 2005. Det har også tikket inn enda en forespørsel på Instagram med kravene: bensinmotor, minst 300 hestekrefter, relativt brukssikker og som koster under 400.000. 

    Bilekspert og podcastprogramleder Marius Mørch Larsen og medprogramleder og Finansavisen Motor-journalist Håkon Sæbø tar utfordringene på strak arm og snakker om morsomme biler med bensinmotor i Finansavisens Mil etter Mil - en podcast om bil denne uken. 

    Hør ukas episode av Mil etter mil - en podcast om bil her:

    – Jeg har gått inn på Finn.no og lett etter biler med de spesifikasjonene som leseren fra Facebook har sendt inn, og det er bare BMWer, sier Sæbø. 

    Motor-journalisten legger til at hvis man firer litt på kravene dukker det opp langt mer å velge imellom, for eksempel hvis man kan leve med en coupè-utgave.

    – Her er det lite å hente i Norge. Hvis du skal ha en sånn bil så bør du benytte deg av det nye regelverket og hente en i Tyskland, mener Mørch Larsen. 

    Med listen til Instagram-innsenderen er det langt mer å velge i, blant annet en fin Golf R eller en Mercedes E55 AMG fra 2004. 

    Frustrasjon i sikte

    En frustrert leser har kommentert på Facebook at det ikke er vits å kjøpe denne typen biler, siden de vil bli forbudt å kjøre. 

    – Jeg tror ikke det blir ulovlig. Du vil få de fanatiske greiene i Oslo, men jeg ser ikke for meg hvorfor de skal gidde ellers. Dette er grunnen til at folk hater elbiler, nettopp fordi mange liker bensin- og dieselbiler, og implisitt så sier man at du ikke kan ha det lengre, påpeker Mørch Larsen. 

    Motor-gutta diskuterer også mange andre morsomme biler med bensinmotor som du kan høre om i ukens episode av Mil etter mil.

    Hør forrige ukes episode – kulde- og batterisjokk her: