<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hedgefond gir opp Gamestop-short etter kraftig kursoppgang

Hedgefondet Melvin Capital trekker seg ut av sin Gamestop-short, melder CNBC. Aksjen har siden stengetid i går steget ytterliggere 65 prosent i førhandelen.

    Publisert 27. jan. 2021 kl. 13.58
    Oppdatert 27. jan. 2021 klokken 15.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord
    Hedgefond gir opp Gamestop-short etter kraftig kursoppgang

    Gamestop-aksjen har vært den store «snakkisen» i amerikanske medier de siste dagene, der aksjen har steget mer enn 750 prosent i løpet av året – og mer enn 1.200 prosent hvis vi tar med oppgangen i førhandelen onsdag.

    I begynnelsen av januar kostet en Gamestop-aksje om lag 17 dollar. I førhandelen onsdag ettermiddag omsettes aksjen til 253 dollar.

    Flere medier peker at småinvestorer i nettsamfunnet Reddits forum r/WallStreetBets har boltret seg sammen for å drive opp kursen på aksjen, for å forårsake det som betegnes som en «short-skvis». Det vil si at kursen stiger så bratt at investorer som har satset på at kursen vil falle, og derfor inngått en shortposisjon, vil bli tvunget til å kjøpe aksjen for å begrense tap, noe som vil drive kursen ytterliggere oppover.

    Avslutter short

    Onsdag melder CNBC og Marketwatch at hedgefondet Melvin Capital nå har måtte se seg nødt til å avslutte shorten ved å kjøpe tilbake aksjer til enorme tap.

    Mediene har ikke klart å finne ut hvor stor posisjon Melvin hadde, men CNBC trekker frem at hedgefondene Citadel og Point72 har satt inn mer enn tre milliarder dollar – tilsvarende omtrent 26 milliarder norske kroner – i Melvins shortposisjon.

    Så langt har fond som er short i aksjen tapt mer enn fem milliarder dollar, skriver CNBC.