<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere ganger overtegning for kloakkslamselskap

Cambi har gjennomført en emisjon på 302 millioner kroner. Neste uke venter Euronext Growth.

    Publisert 4. feb. 2021 kl. 09.15
    Oppdatert 4. feb. 2021 klokken 15.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord
    SER MOT BØRS: For Cambi-gründer Per Lillebø (t.v.) og adm. direktør Eirik Fadnes. Foto: Cambi

    Cambi er på vei mot notering på Euronext Growth, og selskapet har nå gjennomført en emisjon på 302,4 millioner kroner. Det var ifølge selskapet sterk interesse fra norske og internasjonale investorer, og emisjonen ble flere ganger overtegnet.

    Tegningskursen var på 14,40 kroner, og selskapet utsteder 21 millioner nye aksjer.

    To hjørnestensinvestorer i DNB Asset Management og Handelsbanken Fonder har gått inn med henholdsvis 80 og 40 millioner.

    I tillegg selger Awilhelmsen Capital Holdings 7,8 millioner eksisterende aksjer – ifølge Cambi-sjef Per Lillebø «for å imøtekomme børsens krav om fri flyt i aksjen».

    «Vi produserer både metangass og et jordprodukt fra kloakkslam. Det bidrar ikke bare til å redusere klimatrusselen, men også til å forbedre kvaliteten på jordbruksjord. Jeg har faktisk vanskelig for å finne noe bedre eksempel på ESG-selskaper på Oslo Børs enn Cambi», sa Lillebø til Finansavisen tidligere denne uken i forbindelse med emisjonen.

    Noteringen på Euronext Growth ventes å finne sted 9. februar.