<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Alle rike land burde gå over til 100 % syntetisk kjøtt

Bill Gates har gitt ut en ny bok. Der anbefaler han blant annet rike land til å gå vekk fra tradisjonell kjøttproduksjon og over til labprodusert kjøtt.

    Publisert 16. feb. 2021 kl. 23.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    NY BOK: Microsoft-gründer Bill Gates har skrevt bok om hvordan å redde miljøet. Foto: Bloomberg

    Microsoft-gründer og filantrop Bill Gates har i sin nye bok "How to Avoid a Climate Disaster" skrevet om nettopp dette – hvordan kan verden unngå en klimakatastrofe?

    I boken uttaler han at verden må redusere klimagassutslippet, i dag på rundt 51 milliarder tonn i året, til 0 i 2050. Gates spår en katastrofe dersom vi ikke når dette målet – og mener at man trenger en full-skala teknologirevolusjon for at dette skal skje.

    – Dette er et vanskeligere problem enn å få slutt på pandemien, eller bli kvitt Malaria, sier Gates i et intervju med Wall Street Journal.

    Syntetisk kjøtt

    I et intervju om boken hans med MIT, diskuterer Gates blant annet den svært forurensende kjøttindustrien. Der blir han spurt om hvorvidt plantebasert eller syntetisk kjøtt kan være løsningen på verdens proteinproblemer, selv i fattige land. 

    – I Afrika og andre fattige land må vi bruke dyregenetikk for å dramatisk øke kjøtt per utslipp, svarer Gates. 

    Gates viser til utslippene per dyr er mye mindre i USA enn i de fattige landene. Og syntetisk og/eller plantebasert "kjøtt" er nok ikke løsningen i de fattigste landene, mener Gates. 

    – Nei, jeg tror ikke de 80 fattigste landene vil spise syntetisk kjøtt. Det jeg mener er at alle rike land burde gå over til 100 prosent syntetisk kjøtt. Man kan bli vant til smaksforskjellen, og noen hevder at det kommer til å smake enda bedre over tid, argumenter Gates.