<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea-økonom: – Da tok det helt av

Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea, mener hyttemarkedet er minst like aktivt som boligmarkedet.

    Publisert 18. feb. 2021 kl. 12.55
    Oppdatert 18. feb. 2021 klokken 14.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    HØY ETTERSPØRSEL: – Vi opplever at etterspørselen etter hytter er svært høy, og nå i vinter kan vi si at hyttemarkedet er minst like aktivt som boligmarkedet, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge. Foto: Iván Kverme

    – Vi opplever at etterspørselen etter hytter er svært høy, og nå i vinter kan vi si at hyttemarkedet er minst like aktivt som boligmarkedet, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

    Historisk utvikling

    Prisene for fritidsboliger steg med 5,5 prosent i 2020, ifølge fersk statistikk fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn Eiendom.

    Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå 2,5 millioner kroner. Mens prisene steg med 11,5 prosent for sjøhytter, steg fjellhytter med 4,9 prosent og innlandshytter med 3,2 prosent.

    – Da hytteforbudet ble opphevet i april, tok det helt av. Siden i sommer har eksempelvis fjellhytter solgt unna i et tempo vi ikke har sett tidligere, sier Marjamaa.

    Forsvinner raskt

    Nordea-økonomen peker på at det er få brukthytter til salgs, og de som kommer på markedet forsvinner raskt.

    – Nordmenn var verdensmestere i hytte allerede før pandemien. Nå er det nok i tillegg mange som ser for seg at de kommer til å feriere mer i Norge også fremover, sier hun.