<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spotify med tidenes utvidelse

Spotify håper å få startet opp i 85 nye land, samtidig som de legger til 36 nye språk til plattformen. 

Publisert 23. feb. 2021 kl. 13.45
Oppdatert 23. feb. 2021 klokken 14.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
PÅ SAMME SIDE: Musikklegenden Bruce Springsteen skal sammen med president Barack Obama lage podcasten «Renegades: Born in the USA» på Spotify. Foto: Spotify

Musikkstrømmetjenesten Spotify har store planer om å doble sitt geografiske nedslagsfelt, og vil lanseres i 85 nye land rundt om i verden. Det kunngjorde svenskene på tirsdag under en livestreaming-event som inneholdt blant annet Justin Bieber og prins Harry og hans kone Meghan Markle. 

SATSER: Spotify og gründer Daniel Ek. Foto: Bloomberg

345 millioner brukere

Utvidelsen vil stort sett skje i utviklingsland i Asia, Afrika samt i Stillehavet og Karibia. Noe som vil gjøre strømmetjenesten tilgjengelig for ytterligere milliarder med mennesker, skriver CNBC. 

Bare de neste dagene vil Spotify bli lansert i blant annet Nigeria, Bangladesh, Pakistan og Jamaica.

Ifølge Spotify er dette deres største markedsekspansjon noensinne, og etter at utvidelsen er fullført vil strømmetjenesten være tilgjengelig i 170 land. 

Pr. dags dato har Spotify 345 millioner aktive brukere hver måned i 95 land – av disse er 155 millioner betalende premiumsabonnenter.

Har Obama på laget

Spotify har i de senere årene satset mer og mer på podcast, og kjøpte blant annet rettighetene til podcastguruen Joe Rogen for 100 millioner dollar i fjor. 

I tillegg har svenskene også hentet inn Kim Kardashian og Michelle Obama, og fått Barack Obama til å lage en åtteepisoders podcast med musikklegenden Bruce Springsteen som heter «Renegades: Born in the USA».

Spotifys klart største konkurrent er Apple Music, som svenskene er i rettslig tvist med. Ifølge CNBC synes ikke den Stockholm-baserte strømmetjenesten at det er rettferdig at de må betale Apple en provisjon, eller «skatt» som Spotify kaller det, når brukere abonnerer og betaler for tjenesten via Apples App Store. Dette ble klaget inn for EU-kommisjonen for to år siden, men det har fortsatt ikke kommet noen avklarering.