<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
500 MILLIONER: Din egen Johnny Depp-by er til salgs. Bare å hoste opp et lite utbytte fra litt pandemi-trading, og legge en halv milliard på bordet.  Foto: Gibson Sotheby`s

Johnny Depp selger huset

Skuespilleren skal bli kvitt en hel landsby i Frankrike. Prislapp? En halv milliard.

Publisert 12. mars 2021 kl. 17.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord

Det er ikke bare nordmenn som kjøper og selger feriehus som gale om dagen. Trenden er sterk i flere bemidlede miljøer, og en av dem som benytter seg av det gode markedet er John Christopher Depp den andre. Eller bare Johnny Depp.

Depp har alltid vært en relativt eksentrisk karakter, både på av av skjermen, men selv for Depp må det kunne sies at dette er oppsiktsvekkende. For eiendommen, som Depp har eid i nærmere 15 år, er rimelig spektakulær. Det er snakk om en hel landsby, som en gang lå brakk, men som superstjernen har brukt en formue på å bygge opp.

BLI PREST: Det er mye å finne på i landsbyen. Hold dine egne gudstjenester, for eksempel. Foto: Gibson Sotheby`s

Nok plass

Den en gang forlatte småbyen ligger i Provence, nærmere bestemt Le Plan De La Tour, en liten region som ligger en times kjøretur fra rikingenes boltreplass, Saint Tropez. Det er vel og merke en liten landsby, men en stor eiendom. Tilsammen er det snakk om 14 bad og 15 soverom, fordelt på 7 forskjellige bygninger. I tillegg er det en del andre attributter, som en egen skatepark.

I RAMPLELYSET: Johnny Depp selger huset sitt, og det er ikke helt fremmed å kanskje sikre seg eiendommen, om du er rik og liker Frankrike. Foto: NTB Scanpix

Landsbyen ble kjøpt for tyve år siden, i 2001. Siden er det brukt titalls millioner av kroner på å ruste opp byen, som blant annet har egen kirke, bistro og vingrotte.

Hva skal det så til for å sikre seg en egen landsby, designet og restaurert av en superstjerne? 55 millioner dollar, eller altså rett snaut for en halv milliard. Eiendommen har vært til salgs flere ganger tidligere, uten at det har blitt napp med riktig person, og prislappen har variert mellom 200 og 600 millioner kroner ved tidligere salgsfremstøt.

DRØM: Det er jo riktig så pent i Frankrike, når det en gang blir lov å dra tilbake. Foto: Gibson Sotheby`s