<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Christen Sveaas har skjemt meg bort

Hør om Jan Petter Sisseners absolutte favorittviner 

Publisert 4. mars 2021
Oppdatert 4. mars 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 297 ord

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:


Abonner på “Ukens vintips” i Apple Podcast eller Spotify og få tipset før alle andre direkte i din podcastspiller.

Finansmannen Jan Petter Sissener har valgt ut to av sine favorittviner (og det er ikke bare-bare). Hør også om hvordan Jan Petter blindet Christen Sveaas på Bagatelle, og hvordan han nesten ble medeier i Domaine de la Romanée-Conti.

Coche-Dury-vinen er umulig å få tak i

Jan Petter Sisseners absolutte favorittvin blant de hvite er en Meursault fra Coche-Dury, og blant de røde Pichon Longueville Comptesse de Lalande. Vi tok Sissener på ordet og fremskaffet den hvite fra Coche-Dury, som for øvrig er omtrent umulig å få tak i – mens den røde var bare det 12 flasker igjen av på Vinmonopolet.

– Jeg er jo veldig glad i god vin – spesielt hvite burgundere, men også i gode italienske og viner fra Bordeaux. Jeg er ingen stor vinkjenner, men mine gode venn Christen Sveaas, som har skjemt meg ordentlig bort i årevis, mener at vin er litt som damene, jo eldre de blir, jo bedre blir de, forteller Jan Petter Sissener i podcasten Ukens Vintips.

Vin 1: Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2012 Vin 2: Coche-Dury Meursault 2015 (ikke tilgjengelig) Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth