<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Veldig sterkt vekst-case

Photocure leverte et sterkt kvartal og slo konsensusestimatene. Flere meglerhus anbefaler kjøp av aksjen.

    Publisert 3. mars 2021 kl. 10.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 226 ord
    KJØP: Både Norne og DNB Markets anbefaler kjøp av Photocure. Foto: Iván Kverme

     

    Photocure presenterte tall for fjerde kvartal onsdag morgen, og optimismen rår blant både styret og aksjonærene. Investorene sendte nemlig aksjen rett opp i åpningen på Oslo Børs. I skrivende stund stiger aksjen 14 prosent. 

    Selskapet meldte imidlertid i kvartalsrapporten at de suspenderer den tidligere kommuniserte omsetningsambisjonen på 1 milliard kroner innen 2023, på grunn av usikkerhet relatert til pandemien.

    Norne Securities skriver i en oppdatering onsdag at fjerdekvartalstallene var solide i deres syn, og trekker frem at det ikke er noe dramatikk knyttet til suspenderingen av 2023-guidingen.

    «Vi ser ikke noe drama knyttet til dette, og vi hadde allerede estimert en mye mer konservativ omsetning. Derfor ser vi fortsatt på Photocure som et veldig sterkt og langsiktig vekst-case», skriver meglerhuset.

    Norne Securities har en kjøpsanbefaling på Photocure og et kursmål på 150 kroner pr. aksje.

    Slo DNB-estimater

    DNB Markets skriver i sin morgenrapport at selskapets omsetning på 98 millioner kroner i fjerde kvartal overgikk deres estimater med 4 millioner. EBITDA endte imidlertid på 15 millioner, mot DNB-estimatet på 20 millioner og konsensus på 11 millioner.

    «Selskapet tok med virkning for hele kvartalet selv over salget og distribusjonen av Hexvix i flere europeiske markeder og har i den forbindelse belastet kvartalsresultatet med 3 millioner i engangskostnader», skriver meglerhuset.

    Før eventuelle justeringer på grunnlag av oppdateringer i presentasjonen har DNB en kjøpsanbefaling med et kursmål på 135 kroner pr. aksje i Photocure.