<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen henter seg forsiktig inn

Oljeprisene henter seg forsiktig inn etter gårsdagens prisras på over syv prosent.

Publisert 19. mars 2021 kl. 06.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
OLJE: Oljeprisen henter seg inn 0,8 prosent etter å ha stupt over syv prosent i løpet av gårsdagen. Foto: Bloomberg

Fredag morgen ligger prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) på 63,37 dollar, en oppgang på 0,8 prosent i løpet av natten.

Oppgangen blir imidlertid overskygget av gårsdagens kraftige stup, der prisen på brent falt mer enn syv prosent – og på ett tidspunkt hele 8,4 prosent. Nedgangen slettet dermed fire ukers oppgang på én dag.

WTI-oljen liger på sin side opp 0,7 prosent til 59,9 dollar fatet.

Nedgangen kan skyldes en bred frykt for at etterspørselen ikke skal bli like høy som forventningene tidligere har vist til.

Tregere vaksinering i Europa og økte smittetilfeller er med på å straffe oljeprisen. Mer smitte kan legge en demper på reising for sommerglade turister, noe som vil føre til mindre bruk av drivstoff.

«Oljeprisen faller for femte dag på rad etter økte bekymringer for at Europa ikke vil ha en vanlig sommer i år heller. Europa har økende tilfeller av smitte for tredje uke på rad og vanskeligheter med vaksiner», forklarer Edward Moya, senior markedsanalytiker ved OANDA ifølge Reuters.

En rekke land, inkludert Norge, har satt bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent etter at det er registrert flere tilfeller av blodpropp hos personer som har fått vaksinen. Dette er til tross for at WHO fremdeles anbefaler bruk av vaksinen, samtidig som de går gjennom opplysningene om AstraZenecas vaksine og mulig kobling til tilfeller av blodpropp.