<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Hvis det er den eneste bilen du har, så er du rar

I denne ukens Mil etter mil – en podcast om bil er det en dobbeltepisode om NRK-serien Exit som er tema.

    Publisert 27. mars 2021 kl. 09.46
    Oppdatert 27. mars 2021 klokken 10.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 392 ord
    PORSCHE: I denne ukens Mil etter mil - en podcast om bil diskuteres Exit-karakterenes biler, deriblant en Porsche 964.  Foto: Håkon Sæbø

    NRKs TV-serie Exit, som handler om de ekstravagante livene til fire menn, ble en braksuksess når første sesong kom på skjermen i 2019. Det ble raskt meldt om en sesong 2 og 5. mars slapp rikskanalen åtte nye episoder. 

    Sesong 2 ble enda bedre tatt imot enn sesong 1 og det ble satt strømmerekord for NRK på premieredagen med over 1,4 millioner seere. 

    I tillegg til damer, dop og finans, cruiser de fire karakterene rundt i noen svært gromme biler. Jeppe Schøitt – spilt av Jon Øigarden – er en Porsche-entusiast og cruiser blant annet rundt i en 911 4S cabriolet, en rød 911 Turbo og en svart Taycan. 

    Henrik Kranz, som spilles av Tobias Santelmann, kjører en Tesla Model X og har en Bentley Bentayga i oppkjørselen. Adam Veile, spilt av Simon J. Berger, kjører en Jaguar F-Type cabriolet, mens William Bergvik, som spilles av Pål Sverre Hagen, turer rundt i en BMW X6 og en Rolls-Royce Cullinan. 

    Kort sagt er det mange fine biler i serien. Podcast-gutta har kjørt alle bilene, unntatt en, men hvordan er de å kjøre? Er egentlig dette bilene virkelighetens Exit-folk kjører og hvilke biler mangler? Alt dette diskuteres i denne ukas dobbeltepisode før påske av Mil etter mil – en podcast om bil. 

    Hør ukens episode – Exit dobbeltepisode:

    Den røde 911 Turboen som Jeppe kjører er av den gjeve 964-generasjonen som ble produsert fra 1989 til 1993. Det er for mange entusiaster det mest ettertraktede karosseriet av 911 med en luftavkjølt 3,6 liters boxermotor i hekken. Gutta i studio sjekker prisen og skal du hente en fra utlandet bikker prisen fort 1,3 millioner kroner for en 25-30 år gammel bil. 

    – Hvis det er den eneste bilen du har, så er du rar, sier Finansavisens Motor-journalist og medprogramleder i Mil etter mil, Håkon Sæbø.

    – Ja, i de miljøene der sånne biler er vanlige. Du er ikke rar ellers, svarer bilekspert og podcastprogramleder Marius Mørch Larsen. 

    Adam Veile cruiser rundt i en Jaguar F-Type cabriolet i serien og Mørch Larsen spør Sæbø om en nyrik mann egentlig ville kjørt den bilen.

    – Nei, det er feil motor og bilen er for gammel. Bor du på Tjuvholmen ser det bare dumt ut å komme med en gammel bil, svarer Finansavisens Motor-journalist. 

    – Unntaket er hvis du er skikongen Petter Northug som har gjort mye gøy de siste årene, påpeker Mørch Larsen. 

    Hør forrige ukes episode – Kjør debatt: