<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droneselskap sikrer ny partner – vil entre nytt europeisk marked

Nordic Unmanned har inngått et samarbeid med teknologiselskapet Textron Systems.

Publisert 30. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
NY AVTALE: Nordic Unmanned skal samarbeide med Textron Systems.  Foto: Nordic Unmanned

 

Nordic Unmanned har gått sammen med teknologiselskapet Textron Systems for å entre segmentet for droner med fastmonterte vinger i det europeiske dronemarkedet, fremgår det av en børsmelding

Den første kommersielle muligheten er allerede konkretisert ettersom Nordic Unmanned konkurrerer om en kontrakt med European Maritime Safety Agency (EMSA), med Textron som leverandør av plattform- og livssyklusstøtte.

EMSA-anbudsprosessen, som er basert på Textrons ubemannede fly-system (UAS), dekker maritim overvåking og kystvaktfunksjoner, inkludert miljøovervåking, redningsarbeid, grensekontroll og fartøyovervåking. 

Kontraktsverdien er estimert til 20 millioner euro over fire år, fra 3. kvartal 2021, og ventes å bli tildelt til anbudsvinneren i andre kvartal 2021. 

En drone med fastmonterte vinger kan gi fordeler i forhold til droner med roterende vinger gjennom betydelig økt utholdenhet, økt rekkevidde og akustiske fordeler, ifølge meldingen.