<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HAV-døtre lander kontrakter

HAV Design og Norwegian Electric Systems skal utstyre «verdens mest miljøvennlige brønnbåt».

Publisert 6. apr. 2021 kl. 12.33
Oppdatert 7. apr. 2021 klokken 10.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
DESIGNET AV HAV: Brønnbåt som skal bygges for Frøy. Foto: HAV Design

  FROY

Like før jul i fjor opplyste Havyard Group at datterselskapet Havyard Design & Solutions (nå HAV Design) var valgt som designutvikler for en ny brønnbåt som skal opereres av Frøy.

Ifølge en pressemelding tirsdag har HAV Design nå inngått kontrakt med tyrkiske Sefine Shipyard, som skal bygge brønnbåten. 

I tillegg til skipsdesign inneholder kontrakten også leveranser av smart kontroll, energidesign og systemutstyrspakke fra et annet HAV Group-heleid datterselskap - Norwegian Electric Systems (NES).

For HAV Design og NES oppgis samlet kontraktssum til i overkant av 90 millioner kroner.

Lavere energiforbruk

Det nye skipsdesignet er ifølge meldingen videreføring av den kjente Havtrans-serien der kapasiteten er nesten doblet til et tankvolum på 6.000 kubikkmeter fordelt på fire sylindriske tanker. Båten er utviklet i nært samarbeid med Frøy og Cermaq, og skal i arbeid for sistnevnte når den er ferdig.

– Vi kutter energiforbruket kraftig ombord i skipet. Og når vi i tillegg kan frakte mer fisk på tankene – fisk som attpåtil har bedre fiskevelferd, tør vi si at dette blir den brønnbåten i verden med lavest klima- og miljøavtrykk per kilo fraktet laks, sier seniordesigner innen seafood i HAV Design, Kjetil Myren, i en kommentar.