<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto med ny sektorrapport

Lerøy Seafood trekkes frem som sektorfavoritt hos Pareto, men flere aksjer peker seg ut med stort oppsidepotensial.

Publisert 13. apr. 2021 kl. 09.45
Oppdatert 13. apr. 2021 klokken 11.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
OPPSIDE: Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine trekkes frem som en aksje hos Pareto med stor oppside. Foto: Iván Kverme

           

Pareto Securities øker flere kursmål på aksjer innen sjømatsektoren i en ny sektorrapport tirsdag, ifølge TDN Direkt. Bakkafrost oppgraderes til hold, mens kursmålet på Atlantic Sapphire reduseres.

Analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto skriver at spotprisen for laks overrasket på oppsiden i første kvartal i både Norge og USA, på tross av høyere volumer enn ventet. 

Økningen var drevet av høyere etterspørsel enn ventet fra detaljhandelen i Europa og asiatisk etterspørsel.

«Vi venter en enda sterkere etterspørselseffekt når restaurantmarkedet i Europa normaliserer seg, som vi venter vil skje gradvis fra sent andre kvartal», skriver han.

Tre oppsidemuligheter

Den langsiktige tilbudsveksten forventes å være moderat på rundt 5 prosent i 2022 og 2023, ifølge TDN Direkt.

Lakseprisanslaget for 2021-2023 er økt som følge av sterkere etterspørsel, men er om lag uendret i norske kroner etter kronestyrkelsen. Meglerhuset venter en pris i 2021-2023 på henholdsvis 57, 60 og 61 kroner pr. kilo.

Pareto har Lerøy Seafood som en favoritt i sektoren, som ifølge meglerhuset fortsatt handles til en for stor rabatt mot sammenlignbare selskaper. Det er imidlertid høyere oppsidepotensial i både Grieg Seafood og Arctic Fish – henholdsvis 38 og 33 prosent. 

Kjell Inge Røkkes satsing Aker BioMarine har imidlertid kursmål på 145 kroner pr. aksje hvilket impliserer en oppside på 40 prosent fra dagens kurs på 103,20 kroner.