<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Iskald konflikt til megling

Lånegiver mener Ice-datter har brutt låneavtalen 14 ganger.

    Publisert 13. apr. 2021 kl. 12.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    NEKTER FOR BRUDD: Ice Group og adm. direktør Eivind Helgaker. Foto: Ivan Kverme

    ICEGR

    GoldenTree, som mener Ice Groups datterselskap Ainmt Holdings har brutt låneavtalen med dem, har gått med på at tvisten går til megling. Meglingen vil finne sted i juni, opplyser Ice i en pressemelding tirsdag. 

    Hvis tvisten ikke løses ved megling, vil den bli behandlet i tingretten i september. 

    GoldenTree mente i utgangspunktet at Ainmt Holdings hadde brutt låneavtalen 14 ganger, og at de som långivere hadde krav på en økning i renten på 5 prosent.

    Nå har GoldenTree utvidet kravet til å omfatte ytterligere seks påståtte brudd på låneavtalen, hvor av 3 av disse består av at Ice-datteren ikke informerte GoldenTree om bruddene. Alle de seks nye bruddpåstandene er knyttet til Ice Group Scandinavia Holdings refinansiering av obligasjonslånet på 1.400 millioner kroner.

    Ice Group mener på sin side at det ikke er noe hold i noen av påstandene til GoldenTree, og det inkluderer de nye beskyldningene, og sier de vil kraftig motsette seg beskyldingene som kommer fra långiveren.