<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Juventus-aksjen stupte etter superliga-fiasko

Juventus-aksjen sank med mer enn ti prosent onsdag etter at planene om en europeisk superliga i fotball kollapset.

Publisert 21. apr. 2021 kl. 12.52
Oppdatert 21. apr. 2021 klokken 13.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
SUPERLIGA-FIASKO: Juventus-aksjen falt kraftig onsdag. Foto: AP

Dermed fulgte den i fotsporene til Manchester United-aksjen som allerede tirsdag opplevde et markant fall på New York-børsen.

Juventus-aksjen nådde sitt høyeste nivå siden september etter at Super League-planene ble lansert natt til mandag. Tirsdag og onsdag ble oppgangen etterfulgt av et kraftig fall.

Det kom i kjølvannet av at de seks engelske klubbene som skulle deltatt i superligaen trakk seg fra prosjektet tirsdag kveld. Beslutningen ble tatt etter at de i to dager hadde blåst orkan rundt planene.

Juventus-aksjen falt allerede tirsdag 4,23 prosent på Milano-børsen, og i morgentimene onsdag var den ned ytterligere 10,77 prosent.

Manchester United-aksjen falt med åtte prosent på New York-børsen i kjølvannet av superliga-kollapsen. Dermed var den brått tilbake på samme nivå som før prosjektet ble lansert.

Tirsdag ble det også kjent at Ed Woodward gir seg i jobben som klubbdirektør i United. Han trer til side ved utgangen av 2021.