<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veksten koster – tapene mangedoblet

Etter et kostnadstungt kvartal mener Airthings-sjefen at selskapet er bedre posisjonert enn noensinne.

Publisert 29. apr. 2021
Oppdatert 29. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
PÅTROPPENDE STYRELEDER: Aksel Lund Svindal i Airthings. Foto: NTB

 

Airthings melder om driftsinntekter på 57,5 millioner kroner i første kvartal, tilsvarende en topplinjevekst på 14 prosent fra samme periode i fjor.

Gjentakende inntekter (ARR) for kvartalet kom opp i 14,2 prosent, tilsvarende 126 prosent vekst på årsbasis.

Driftsunderskuddet ble tredoblet til 33,4 millioner kroner grunnet lavere bruttomarginer og økte personalkostnader ettersom selskapet «følger sin plan med å investere for vekst». Antall ansatte i kvartal var i snitt 113, 49 prosent flere enn i samme periode i fjor.

I tillegg pådro selskapet seg høye markedsføringskostnader i forbindelse med Amazon Deal of the Day i januar og lanseringen av View Plus i februar.

– Bedre posisjonert enn noensinne

– Med lanseringen av View Plus er vi bedre posisjonert enn noensinne til å oppfylle det økende markedets behov for overvåkning og kontroll av luftkvalitet i skoler, kontorer, hjem og andre bygninger, sier toppsjef Øyvind Birkenes i en kommentar.

Blant enkeltsegmentene hadde Airthings for Business den sterkeste veksten i kvartalet, med 516 prosent til 9,5 millioner kroner. Pro-segmentet steg 45 prosent til 8,3 millioner kroner, takket være et sterkt boligmarked i USA.

Salget i consumer-segmentet falt 8 prosent etter at Amazons nedjustering av lagernivåer skjøv en planlagt ordre til andre kvartal.

Rapporten her.

Airthings 

(Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
Driftsinntekter 57,5 50,3
Driftsresultat (33,4) (11,4)
Resultat før skatt (34,4) (8,2)
Resultat etter skatt (34,4) (8,3)

Airthings

  • Teknologiselskap som jobber med innendørs luftkvalitetsløsninger og energisparende teknologi, og leverer radon- og innendørs luftkvalitetsmålere. 
  • Omsetningen har de senere årene vokst med 60–70 prosent i året. 
  • Notert på Euronext Growth 30. oktober 2020