<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 20 millioner – i tråd med planen

ELOPs fokus er fortsatt oppbygging av selskapet og vekst. I januar, februar og mars kostet driften drøyt 20 millioner.

Publisert 6. mai 2021 kl. 07.37
Oppdatert 6. mai 2021 klokken 12.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
I MINUS: ELOP, her ved arbeidende styreleder Øivind Horpestad. Foto: Bård Gudim

ELOP

Se kvartalspresentasjonen

ELOP

 
(Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
Driftsinntekter 2,3 0,0
Driftsresultat -20,4 -7,3
Resultat før skatt -20,6 -7,1
Resultat etter skatt -20,6 -7,1

Teknologiselskapet ELOP hadde inntekter på 2,3 millioner kroner i første kvartal, mot null i tilsvarende periode i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 20,4 millioner. Selskapet presiserer at det fortsatt er i en oppbyggingsfase, og at resultatet er i tråd med selskapets vekstplan.

Kontantbeholdningen ved utgangen av kvartalet var på 116 millioner kroner.

Selskapet trekker frem at Simplifai hadde en sterk vekst i de årlige gjentagende inntektene (ARR), etter flere nye kontrakter. De månedlige lisensinntektene økte med 59 prosent. 

– Simplifais evne til å vinne kontrakter med deres AI-løsninger er imponerende. Vi mener likevel vi kun har sett toppen av isfjellet, sier arbeidende styreleder Øivind Horpestad.

– Det er betydelig interesse i markedet for Simplifais AI-teknologi fra flere bransjer både i Norge og internasjonalt. Vi forventer fortsatt solid vekst fra Simplifai også i kvartalene og årene som kommer, sier han.

ELOP

 
  • Selskapet designer og utvikler ultralydteknologi som hjelper til med å samle inn, vurdere og overvåke kritiske data fra betongkonstruksjoner. 
  • Hovedproduktet, The Cobri, bruker en ultralydsensor som overfører og mottar akustiske signaler, kartlegger og skaper et levende bilde og 3D-modell av undergrunnskonstruksjonen. 
  • Produktet brukes til å oppdage sprekker, tomrom, luftlommer, delaminasjoner og armeringsjern og tekniske rør i betongkonstruksjoner.