<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vraker DNO-kjøp etter KRG-varsel

Carnegie bekymrer seg for DNO, men Pareto ser ingen grunn til store endringer.  

Publisert 14. mai 2021
Oppdatert 14. mai 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
SKEPTISK DNO-ANALYTIKER: Oddvar Bjørgan i Carnegie. Foto: Eivind Yggeseth

 

Carnegie nedgraderer DNO fra kjøp til hold, samtidig som kursmålet nedjusteres fra 11,50 til 10 kroner, går det ifølge TDN Direkt frem av en analyse fredag.

Nedgraderingen kommer etter torsdagens varsel fra kurdiske selvstyremyndigheter i Nord-Irak (KRG) om endringer i nedbetalingsplanen for pengene de skylder for oljesalg i 2019 og 2020.

Der DNO og Genel Energy tidligere skulle få 50 prosent av de ekstra inntektene i enhver måned der Brent-oljeprisen overstiger 50 dollar fatet, reduseres andelen til 20 prosent.

POSITIV DNO-ANALYTIKER: Tom Erik Kristiansen i Pareto. Foto: Iván Kverme

Carnegie erkjenner at dette strengt tatt kun dreier seg om forsinkede betalinger, men mener ifølge nyhetsbyrået likevel at varselet er litt bekymringsverdig ettersom det kommer på en tid da KRG ikke burde ha noen problemer med å overholde sine kontraktsforpliktelser.

– Signaleffekt viktigst

Kort tid i forkant av KRG-varselet var Pareto Securities ute med en positiv DNO-analyse og utbytteforventninger på positive utsikter i Kurdistan.

Pareto påpeker ifølge TDN Direkt i en oppdatering torsdag at signaleffekten er viktigere enn den direkte verdsettelseseffekten, og anser en kursnedgang på 5-7 prosent for oljeselskapene i området som fair. 

Analytiker Tom Erik Kristiansen vil dog ikke gjøre store endringer i sin DNO-anbefaling.