<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusaksjer prises til himmels

Europeiske luksusaksjer fosser frem på børs, og nå prises sektoren betydelig høyere enn teknologitunge Nasdaq. – Disse selskapene er Amazon-beskyttet, sier en investeringsdirektør.

Publisert 30. mai 2021
Oppdatert 30. mai 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 362 ord
GODT ÅR: Konsernsjef og styreleder Bernard Arnault i luksuskjeden LVMH kan le hele veien til banken etter kraftig kursoppgang. Foto: Bloomberg

Høy inntjening, M&A-spekulasjoner og høy etterspørsel etter luksusvarer har sendt LVMH og Hermes International til all-time high. På ett år har LVMH steget fra 380 til 655 euro på børs, mens Hermes International-kursen har gått fra 746 til 1.144 euro.

Det har gitt høyere multipler enn for eksempel teknologitunge Nasdaq, som er kjent for å ha en frisk prising. Ifølge Bloomberg prises aksjene til en P/E-premie på 29 prosent sammenlignet med Nasdaq, noe som er rekordhøyt.

Nyhetsbyrået skriver at over ett år med lockdown har ikke greid å stoppe luksuskjedene, og velstående kinesere fortsatt sikler etter rådyre europeiske merker.

– Disse selskapene er Amazon-beskyttet, og de vet hvordan de skal beskytte merkevarene sine. Den ene tingen vi er bekymret for er prisingen, sier investeringsdirektør Martyn Hole i Capital Group til Bloomberg.

Liten oppside

I år har indeksen MSCI Europe Apparel and Luxury Goods lagt på seg 20 prosent, og har utkonkurrert den brede indeksen MSCI Europe som bare er opp 12 prosent. Det gir luksusindeksen en P/E-multippel på 35 basert på 2021-estimater, noe som er 100 prosent over historisk snitt.

Aksjestrategene i Barclays mener det er lite rom for kraftig kursoppgang for luksusaksjene i andre halvdel av 2021. 

UBS-analytiker Xuzanna Pusz uttalte «hva er det neste» etter en knallsterk resultatsesong. 

Stort obligasjonslån

Det er ikke bare blant luksusaksjer det er ville vesten. Ifølge Bloomberg utstedte det italienske luksusmerket Golden Goose et seksårig junk bond på 480 millioner euro, hvor investorer satser på muligheten til å selge eksklusive joggesko til 400 euro pr. stykk. Det tilsvarer over 4.000 kroner.

– Vi er i en tid der de dyre aksjene blir enda dyrere, men av en god grunn. Når samfunnet åpner opp vil folk behandle seg selv bra og kjøpe ting som får dem til å se bra ut. Vi ser fortsatt oppside, sier porteføljeforvalter Michel Keusch i Bellevue Asset Management.

Den tyske klesprodusenten Huge Boss handles nå til 43 ganger 2021-inntjening, med en kraftig M&A-premie. Da det gikk rykter om at LVMH skulle kjøpe den italienske skomakeren Tod’s steg aksjen 55 prosent. 

Burberry falt kraftig etter at kinesere truet med boikott av merket på grunn av deres holdning til bruk av bomull fra den omstridte Xinjiang-regionen.

«Risikoen i luksussektoren kan bli undervurdert», skrev Deutsche Bank-analytiker Francesca DiPasquantonio, i følge Bloomberg.