<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Firedobling på sultne og tørste nordmenn

Stadig flere sultne og tørste gjester velger å betale med Vipps når regningen skal gjøres opp.

    Publisert 1. juni 2021 kl. 12.29
    Oppdatert 2. juni 2021 klokken 11.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    POPULÆRT: Vipps tas flittig i bruk når utelivet har åpnet opp igjen. Her ved Johan Leander fra Mat & Drikkegruppen (f.v.) og Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps. Foto: Vipps

    På onsdag åpnet utelivet i Oslo opp igjen, og sultne og tørste osloborgere kunne igjen nyte en utepils og en burger i sola. 

    Flere utesteder og restauranter har også digitalisert i takt med de strenge restriksjonene. Fra april i fjor til april i år er antallet restauranter som tilbyr mobilbetaling med Vipps firedoblet, ifølge en pressemelding fra selskapet. 

    En av restaurantene som kunne åpne dørene igjen var Lekter´n, i Mat og Drikkegruppen, på Aker Brygge. Restauranten lanserte i fjor en egenutviklet løsning i samarbeid med Munu, med Vipps som integrert betalingsløsning.

    Satsningen slo an og 90 prosent av gjestene betalte med Vipps når regningen skulle gjøres opp i fjor sommer. En snau uke etter årets gjenåpning valgte 93 prosent av gjestene samme løsning.

    I Mat og Drikkegruppens øvrige restauranter valgte halvparten av gjestene i fjor sommer å benytte seg av bestilling og betaling via mobilen. – Servitørene våre kan heller fokusere på å levere ut mat og drikke, sier Johan Leander fra Mat og Drikkegruppen i pressemeldingen. 

    Rekord

    Gjenåpning kombinert med godvær ga fullbookede restauranter og ny Vipps-rekord i serveringsbransjen. 

    Vipps hadde en økning på 201 prosent i helgen (fredag, lørdag og søndag) sammenlignet med helgen før. Bare på søndag var veksten på 132 prosent. 

    Veksten var imidlertidig størst på fredag, og det ble satt ny dagsrekord med en økning på 227 prosent sammenlignet med lørdagen før, ifølge DN. Tallene er ikke justert for Oslo, men gjelder hele landet.