<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA har tatt tilbake 2,3 millioner dollar stjålet av hackere

Amerikanske myndigheter sier de har tatt tilbake 2,3 millioner dollar som ble betalt som løsepenger til hackere etter et dataangrepet mot rørledninger i mai.

    Publisert 7. juni 2021 kl. 22.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 99 ord
    PENGENE TILBAKE: Amerikanske myndigheter sier de har tatt tilbake mesteparten av det som ble utbetalt til hackere da oljerørledningen Colonial Pipeline ble angrepet og nedstengt i mai. Foto: Bloomberg

    I mai ble oljerørledningen Colonial Pipeline, som frakter nærmere halvparten av bensinen og annet drivstoff som brukes på den folkerike østkysten i USA, angrepet og nedstengt.

    Det endte med at Colonial Pipeline betalte drøyt 36 millioner kroner i løsepenger for at driften kunne gjenopptas. Nå er mesteparten av pengene vunnet tilbake, opplyser det amerikanske justisdepartementet mandag.

    Aksjonen som førte til at pengene ble gjenvunnet, skal være den første i sitt slag. Den gjenspeiler det amerikanske tjenestemenn sier er en stadig mer aggressiv tilnærming til håndteringen av trusler mot løsepengevirus, som den siste måneden har rettet seg mot samfunnskritiske næringer verden rundt.