<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Quantafuel investerer ytterligere i Danmark

Quantafuel styrker tilstedeværelsen i Danmark og investerer i en ny sorteringslinje i Aalborg.

    Publisert 9. juni 2021 kl. 08.19
    Oppdatert 9. juni 2021 klokken 13.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord
    INVESTERER: Quantafuel og adm. direktør Kjetil Bøhn investerer enda mer i Danmark.  Foto: Iván Kverme

    QFUEL

    Quantafuel tar ytterligere grep i det danske avfallsmarkedet og investerer i en plastforbehandlingslinje i Aalborg for å sikre råstoff til Skive-anlegget. Investeringen gjøres også med tanke på å bygge volum for et større anlegg i Esbjerg, ifølge en melding fra selskapet. 

    Den nye sorteringslinjen er ved siden av Geminors eksisterende virksomhet i Aalborg, og vil gjøre det mulig for Quantafuel via Geminor å delta i avfallsanbud tidlig. 

    I tillegg vil selskapene få erfaring med å drive en sorteringslinje av plast som håndterer dansk husholdningsavfall for både kjemisk og mekanisk gjenvinningsindustri.

    Total capex for investeringen på 60 millioner kroner og forbehandlingsanlegget vil være i drift i 1. kvartal 2022. Kapasiteten på anlegget vil være 20.000 tonn pr. år og forventes å genere 30 millioner kroner i merinntekter med gjentagende inntekter (IRR) på 22 prosent. 

    – I dag inneholder husholdningsplastavfall 30-40 prosent andre materialer, så det må sorteres før vi, eller noen andre, kan resirkulere det. Sammen med Geminor vil vi bidra til å løse denne utfordringen, sier Kjetil Bøhn, adm. direktør i Quantafuel i meldingen.