<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper flere containerskip

John Fredriksens SFL Corp. kjøper to containerskip og øker dermed denne delen av flåten til 34 fartøyer.

Publisert 14. juni 2021 kl. 14.49
Oppdatert 14. juni 2021 klokken 16.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 306 ord
MER ENN TANK, TØRRLAST, RIGG OG LAKS: John Fredriksen har også en raskt voksende containerskipsflåte som nå teller 34 fartøyer. Foto: Ints Kalnins

Fredriksens skipseiende selskap SFL Corporation har inngått en avtale om å kjøpe to mellomstore containerskip i kombinasjon med inngåelse av langsiktige timecharterkontrakter til en ledende containerlinjeoperatør. Ryktene går ut på at det er Maersk som skal ha skipene. Hvert av dem har plass til 6.800 standard 20 fots containere.

Fartøyene er ifølge en børsmelding av moderne og miljøvennlig design, og er bygget i 2013 og 2014. Selskapet skal ta levering av fartøyene innen kort tid, men vil ikke oppgi prisen det betaler.

Fraktkontraktene som SFL har inngått vil strekke seg over en periode på minst seks år, og det er kjøpsopsjoner med deling av fortjenesten ved slutten av år fem og seks.

– Markedet har jo gått betydelig fra bunnen i fjor, så det som er viktig for oss er kombinasjonen av høy kvalitet på skipene, en sterk motpart og en TC-rate som gjør at vi kan skrive ned skipene raskt. Da vil vi ha en fin langsiktig avkastning selv om markedet ikke er spesielt sterkt i 2027 når disse skipene går av charter. 

Det sier SFL Corp-sjefen Ole B. Hjertaker til Finansavisen. Han tilføyer at kontantstrømmen starter å løpe allerede i løpet av tredje kvartal i år.

– Og det er jo fint for utbyttekapasiteten, sier Hjertaker.

Pluss 160 mill. dollar

Ordreboken for timecharterkontrakter med fast rate vil øke med omtrent 160 millioner dollar som følge av flåteutvidelsen. De nye fartøyene gir et EBITDA-bidrag som er estimert til cirka 22 millioner dollar pr. år.

«SFL har allerede mottatt finansieringstilbud som er indikert til attraktive vilkår, og resten av kjøpesummen vil bli finansiert av ved å trekke på kontantbeholdningen», heter det.

Fra før av har SFL flere betydelige kontrakter om utleie av skip til containeroperatørene Evergreen, Maersk og MSC.

SFL Corp. er børsnotert i New York og har en børsverdi på 1,1 milliarder dollar, tilsvarende drøye 9,1 milliarder kroner.