<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Viktig milepæl for reiseliv og restauranter

NHO er glade for at regjeringen åpner for større arrangementer og mer innreise, men håper flere arbeidsreisende snart får komme til Norge.

    Publisert 18. juni 2021 kl. 14.05
    Oppdatert 18. juni 2021 klokken 14.16
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 266 ord
    NHO: – Vi håper regjeringen raskt og på en smittevernmessig forsvarlig måte, kan gå videre med å åpne for flere arbeidsreisende, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom. Foto: Foto: Are Haram

    – For reiseliv, restauranter og overnatting er det en viktig milepæl at det åpnes for flere besøkende på arrangementer og at den nasjonale skjenkestoppen oppheves, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom.

    Fredag meldte regjeringen at neste steg i gjenåpningsplanen blir iverksatt søndag 20. juni klokken 12. Blant annet blir det åpnet for større arrangementer både privat og offentlig, den nasjonale skjenkestoppen oppheves, og det globale reiserådet for EU/EØS, Schengen-området og Storbritannia blir avviklet fra 1. juli.

    – Samtidig håper vi at regjeringen raskt og på en smittevernmessig forsvarlig måte, kan gå videre med å åpne for flere arbeidsreisende. Mangelen på kompetanse og arbeidskraft skaper fortsatt store utfordringer for norske bedrifter, sier Melsom. 

    – Endelig

    Virke er fornøyd med at regjeringen åpner mer opp, men forventer at testkapasiteten på grensen og på flyplasser økes for å hindre forsinkelser.

    – Endelig får reiselivsnæringene en dato å forholde seg til, mer forutsigbarhet og fornuftige lettelser. Vi er særlig fornøyde med at man øker terskelen for innreisekarantene til samme nivå som EU fra 5. juli. Dette er et viktig første steg for gjenåpning av internasjonal reisevirksomhet, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

    Virke mener dette er en gledens dag for kulturlivet, og at reiselivet og serveringsbransjen fikk mange viktige avklaringer fredag. Regjeringen har bestemt at neste trinn i gjenåpningsplanen iverksettes 20. juni klokken 12.

    Men for å håndtere økt innreise til Norge, forventer Virke mer handling fra regjeringen:

    – Når regjeringen nå åpner mer opp, forventer vi også at de også øker testkapasiteten på grenseoverganger og flyplasser, slik at vi unngår unødvendige forsinkelser. Det er ikke nok å planlegge for lang kø, sier Kristensen.