<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fikk 300 millioner i oljebetaling fra KRG

Gulf Keystone Petroleum har fått 300 millioner i betaling fra KRG for olje fra Shaikan-feltet.

Publisert 28. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
OLJE: Her et boretårn i Irak. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

Gulf Keystone Petroleum har mottatt 35,1 millioner dollar brutto i betaling fra KRG – de kurdiske regionale myndighetene i Irak. Det tilsvarer cirka 300 millioner kroner.

Selskapets andel av dette utgjør 27,4 millioner dollar, cirka 233,5 millioner kroner.

Betalingen gjelder salg av olje fra Shaikan-feltet.

Av totalsummen gjelder 27,0 millioner dollar oljesalg i april i år, mens 4,2 millioner dollar gjelder restanser fra mars. De resterende 3,9 millioner dollarene gjelde restanser fra april, basert på KRGs foreslåtte endringer i vilkårene for betaling av restanser.

Etter de nye betalingene har Gulf Keystone Petroleum 58,9 millioner dollar utestående hos KRG. Det tilsvarer cirka 500 millioner kroner.

I forrige uke vedtok Gulf Keystone-aksjonærene et utbytte på totalt drøyt 200 millioner kroner.

Olje- og gasselskapet opererer innen operatørskap og produksjon i den kurdiske delen av Irak. Det er børsnotert i London, men har obligasjonslån notert i Oslo.

Shaikan-funnet er blant de største i den kurdiske delen av Irak, og har produsert olje siden 2013. Gulf Keystone har 80 prosents andel i feltet. Partner er MOL med 20 prosent.