<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Tudor

Gode nyheter fra Sveits

Bronse, dykkerklokker og retropreg. Her er noen av klokkeindustriens seneste lanseringer. 

Publisert 10. aug. 2021 kl. 11.20
Oppdatert 12. aug. 2021 klokken 19.11
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 529 ord

Selv om klokkemessen i Genève bringer en flodbølge av nye klokker fra alle verdenshjørner, finnes det en gryende trend blant samme merker om å spre de hele jevnere ut over året. Her er noen av våren og sommerens artigste nyheter. 

Breitling Superocean Heritage '57 Pastel Capsule Collection 

Heritage '57 ble først lansert i 2020 og mottok da en god del skryt fra pressen. Modellen er en moderne tolkning av dykkerklokken Superocean fra 1957. Definitivt mer retro enn Breiltings hjørnestein Superocean II, men samtidig også utvilsomt moderne takket være en keramisk bezel, voksen størrelse, nyere urverk og safirglass på toppen. 

Bezelens design var forøvrig den første Heritage '57-modellens partytriks, med en uvanlig konisk form. Selv om urkassen kun måler 38 mm øker den ytterliggående bezelen størrelsen på pakken til 42 mm. Noe skeptiske øyne fikk de dog på grunn av valget av urverk, som kom fra Sellita (SW300), hvilket kritikere mente ikke hørte hjemme i en klokke som nå selges for 45.000 kroner. 

NYHET: Breitling Superocean Heritage '57 Pastel Capsule Collection. Foto: Breitling

Ved slutten av juni lanserte Breitling nå en videre utvidelse av kolleksjonen. Selv har de lagt den til dameavdelingen, men vi mener dette er en unisex-klokke. Nytt er en rekke lekne pastellfarger (en trend for året) og en størrelse på 38 mm (da inkludert bezel). Urverket er ETAs 2892-A2, med noe under to døgns gangreserve. I likhet med «storebroren» er Pasten Capsule Collection-modellene vannresistente ned til 100 meters dyp. Nok til at du kan svømme med god samvittighet. Interessant er at disse nyhetene nå koster mer enn standardutgaven i 42 mm, med en pris på 47.100 kroner. 

RETRO: Zenith Chronomaster Original i stål. Foto: Zenith

Zenith Chronomaster Original 

38 mm. Stål. Og en av klokkehistoriens mest ikoniske kronograf-design. På juni måneds siste dag lanserte Zenith en retromodell som kommer til å glede mang en klokkeentusiast. Dette har stort potensiale for å bli en hit for merket. Nye Chronomaster Original blander velkjent El Primero-estetikk med en størrelse som er tro mot originalen. 

Enda kulere er det at med et oppdatert urverk kan kronografen måle tiden helt ned til en tiendel av et sekund. 

Prisen starter på 78.000 kroner.

NYHET: Tudor Black Bay Fifty-Eight Bronze. Foto: Tudor

Tudor Black Bay Fifty-Eight i bronse

Enda en ny versjon i Black Bay Fifty-Eight-serien. Denne gangen i bronse. Ja, selv lenken er av dette myke metallet. Spesielt aktuelt for norske kjøpere blir klokken imidlertid ikke, da den kun er mulig å kjøpe i Tudors egne butikker – ikke hos autoriserte forhandlere. Såkalte «butiques» finnes ikke her til lands og Fifty-Eight Bronze er sånn sett praktiskt talt en spesialutgave for de heldige. Nærmeste butikk er i Köln eller London. 

Prisen er 42.470 kroner. 

Men, det er ingen grunn til å bli trist for begrenset tilgjengelighet. Et lyspunkt er lenkelåsen på denne nye modellen. Tidligere har mang en entusiast kritisert få muligheter for mikrojustering av stållenkene. På Bronze har Tudor lagt til en helt ny lenkelås med ekstra justeringsmuligheter. En kan håpe at dette også blir å finne i andre modeller etter hvert, selv om Tudor ikke ønsker å kommentere fremtidige lanseringer.