<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Axxis blir grønt investeringsselskap

Axxis Geo Solutions skifter ham og gjør sin første investering. 

Publisert 7. juli 2021
Oppdatert 7. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
BYTTER NAVN: Adm. direktør Ronny Bøhn i Axxis Geo Solutions, som skal skifte navn til Carbon Transition. Foto: Axxis Geo Solutions

AXXIS

Kort tid etter at restruktureringen av Axxis Geo Solutions var i boks, meldte selskapet at styret ville revurdere strategien. 

Nå er det klart at Axxis vil gå bort fra å være et rent seismikkselskap, og heller skal bli et børsnotert investeringsselskap. 

Selskapet vil investere i satsinger tilknyttet overgangen til fornybar energi og reduksjon av karbonutslipp. Som et ledd i den strategiske endringen foreslår styret at selskapet bytter navn til Carbon Transition. 

Ideen er å investere i selskaper som har et kortsiktig mål å komme på børs, eller investere i forbindelse med børsnoteringen. 

I forbindelse med strategiendringen har Carbon Transition gjort sin første investering i selskapet Arbaflame. Investeringen gjøres gjennom et konvertibelt lån med pålydende verdi på 30 millioner kroner. 

Arbaflame utvikler en teknologi for å produsere pellets som vil kunne erstatte kull i kullkraftverk.

Dagens seismikkvirksomhet vil fortsette under navnet Axxis Geo Solutions, men defineres som en av selskapets investeringer som i fremtiden skal drives med tilfredsstillende avkastningskrav.