<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: – Denne aksjen kan være som å kjøpe JPMorgan i 1871

Dan Doley, analytiker i Mizohu, er bull på Square.

Publisert 16. juli 2021
Oppdatert 16. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
KJØP: Jack Dorsey, adm. direktør i Square. Foto: Bloomberg

Investorer kan stå overfor en historisk mulighet i Square.

– Dette kan være fremtiden i banksektoren, sier Dan Dolev i Mizuho Securities i et notat.

Dolev skriver til sine klienter torsdag at Squares betalingstjeneste Cash App – en slags storebror for norske Vipps – er på vei mot å øke inntekter pr. bruker med 200 prosent.

– Cash App kan bli så grunnleggende for fremtiden i banksektoren at å investere i Square nå kan være det samme som å skaffe seg JPMorgan-aksjer i 1871 da den legendariske bankmannen fremdeles var en ung mann, sier Dolev.

Han tror Cash App er på vei til å bli den ultimate neobanken – en bank som utelukkende eksisterer på nettet.

Enormt potensial

Square ble notert på Wall Street i november 2015 og siden den gang har aksjen gått hele 1.700 prosent. 

Selskapets hovedfokus er betalingsappen Cash App og betalingstjenester for bedrifter. Med Cash App kan man både sende penger til venner, betale for varer, spare og investere – alt i samme app.

Mizuho-analytikeren understreker at Square i tiden fremover skal legge til flere tjenester i appen, som skattetjenester og forsikring.

Analytikeren har kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 380 dollar. I går stengte aksjen til 235,16 dollar, hvilket impliserer en oppside på rett under 60 prosent. 

For å ta sammenligningen et steg videre: JPMorgan har gitt avkastning på nær 10 prosent de siste 20 årene. Siden slutten av 1970-tallet har aksjen gått hele 14.000 prosent.