<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin faller – under 30.000 dollar

Tirsdag fortsatte bitcoin det kraftige fallet. Nå er prisen under 30.000 dollar.

    Publisert 20. juli 2021 kl. 10.04
    Oppdatert 20. juli 2021 klokken 16.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 259 ord
    – Bitcoin-investorene er vante med volatilitet

    Rundt 98 milliarder dollar har forduftet fra kryptomarkedet i løpet av de siste 24 timene, ifølge CNBC. 

    Fallet på kryptomarkedet kom etter et bredt fall på verdens aksjemarkeder mandag, der Oslo Børs falt med 2,4 prosent. Partner Annabelle Huang i kryptoselskapet Amber Group, peker på dette som en viktig årsak til krypto-fallet.

    – Det foreligger usikkerhet rundt styrkingen av verdensøkonomien, og mandagens fall på aksjemarkedet satte ytterligere fart på den nylige pessimismen på kryptomarkedet, skriver Huang til CNBC.

    Store utfordringer fra myndighetene

    Kryptovaluta har nylig opplevd store regulatoriske problemstillinger. Et eksempel er Kinas bestemmelse av å stenge ned all krypto-utvinning.  Videre har den kinesiske sentralbanken oppfordret banker og andre selskaper til å ikke benytte seg av krypto. I tillegg besluttet England nylig å stenge kryptobørsen Binance.

    – Alle varsellamper lyser rødt for bitcoin, som fortsetter å falle etter at Kina-avgjørelsen startet en nedgående trend, skriver Jehan Chu, grunnlegger av kryptoselskapet Kenetic Capital.

    Myndighetene i land som Japan, Canada og Thailand har også uttrykt bekymring rundt fremveksten av kryptovaluta.

    Når er bunnen nådd?

    At bitcoin-kursen faller under 30.000 kan være viktig ifølge kryptoekspert Vijay Ayyar. Han mener det er sannsynlig at kursen vil falle videre til rundt 22.000 dollar-nivået.

    Nedgangen til verdens største kryptovaluta har også fått konsekvenser for resten av markedet. Ethereum er ned 3 prosent, mens valutaer som XRP og Dogecoin er ned henholdsvis 12 og 8 prosent. 

    Én bitcoin var tirsdag klokken 16 verdt 29.630 dollar – tilsvarende 268.763 kroner – ned 3,18 prosent de foregående 24 timene.